V Škode Auto zlomili rekord!

Český výrobca automobilov Škoda Auto sa pochválil výsledkami za rok 2012. Automobilka je dcérou nemeckej matky Volkswagen a pôsobí na všetkých významných svetových trhoch s automobilmi. Produkuje sedem modelov automobilov v rôznych prevedeniach.

Posledný rekord v predaji svojich áut vydržal Škode len rok a už sa pýši novým. Kým v roku 2011 predali takmer 880 tisíc kusov, v minulom roku predaj vzrástol na necelých 940 tisíc automobilov, čo predstavuje 6,8 percentný nárast. Odborníci aj samotná spoločnosť očakáva rast predaja aj v nasledujúcom období.

Za úspechom stojí oslovenie spotrebiteľov hlavne na čínskom trhu, kde Škoda dokonca, ako prvá, uviedla model Citigo. Medziročný nárast na tomto trhu predstavuje viac ako 7 percent. Na britskom trhu dosiahli dvojciferný nárast na úrovni 17,6 percenta a v Nemecku rástli predaje o necelé 4 percentá.

Automobilka má v pláne do roku 2018 realizovať 1,5 mil. automobilov ročne. Ak bude Škoda pokračovať tak ako doteraz, je pravdepodobné, že svoj cieľ splní už skôr!

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre