TOP 5 najdrahších vodiek na svete

Skúsili ste aspoň raz v živote ochutnať vodku? Asi zbytočná otázka, však že?! Dopyt po tejto liehovine je naozaj vysoký. Obvykle ich cena závisí na tom, z čoho je vyrobená, od procesu výroby, niekedy od dizajnu fľaše a značky samotnej, ktorá je pre všetkých dobre známa. Taktiež i obmedzená produkcia, tzv. limitovaná edícia môže navýšiť cenu.

A čo by ste povedali na vodku, ktorá dýcha nezvyčajným luxusom?

Najdrahšie druhy vodky sú charakterizované ako kryštálovo čisté, bez chuti a farby. Zároveň sú zárukou kvality, prihliadajúcej na záujmy zákazníkov, vzhľadom k ich horibilnej cene na trhu.

Kúpou luxusnej vodky získava zákazník prestíž a zároveň darček. Po vypití destilátu mu zostane suvenír – fľaša. Často sú zdobené zlatom, platinou a dokonca aj diamantmi alebo kryštálmi Swarovski. Niet divu, že tieto luxusné a zároveň elegantné druhy vodky si môžu dovoliť len milionári.

Predstavíme vám TOP 5 najdrahších vodiek sveta:

1. Billionaire Vodka

Bezpochyby kráľovná medzi vodkami, Vodka Miliardár. Je najdrahšia na svete, navrhnutá Leon Verres a vyrobená z ruského receptu, ktorý je prísne dôverný. Destilovaná z čistej pšenice a kryštálovo čistej vody. Fľaša je pokrytá 3.-tisíckami skutočných diamantov a Swarovskeho kryštálmi. Stojí závratných  3,7 mil. dolárov.

2. Russo-Baltique Vodka

Rusko je povestne známe výrobou najúžasnejších vodiek. Táto fľaša je navrhnutá automobilkou Russo-Baltique v spolupráci s princeznou z Kazachstanu ( Regina Abdurazakova). Táto elitná fľaša sa dá zakúpiť za 1 350 000 dolárov.

3. Diva Vodka

Bola vyrobená v roku 2007 škótskym liehovarom Blackwood. Je vytvorená pomocou starostlivého destilačného procesu, v ktorom je alkohol trikrát rafinovane destilovaný. Tajomstvo, prečo je tak neskutočne drahá, sa skrýva priamo v obsahu. Fľaštička je plnená prútikom s ručnou výplňou 48 kryštálov, ktoré sa po vypití môžu použiť ako ozdoba. Hodnota činí rovných milión dolárov.

4. Russo-Baltique Vodka – old

Kúpou tohto výrobku získate zdarma ruské luxusné SUV. Pýtate sa, či to nie je žart? Rozhodne nie, fľaša je vyrobená zo zlata a stojí 740 000 dolárov.

5. Belver Bears Vodka

Takmer každý už z názvu pochopí, že sa jedná o vodku v podobe roztomilého medvedíka, ktorú navrhol Jean-Roch. Tento produkt má obmedzenú edíciu a je k dispozícií iba v niekoľkých mestách na svete. Cena je 7 240 dolárov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre