Microsoft sa sťažuje: Google nám blokuje YouTube!

Americká spoločnosť Microsoft na svojom blogu uviedla, že Google nerozširuje svoju mobilnú službu YouTube spravodlivo.

Firma Billa Gatesa tvrdí, že Google síce vydal vynikajúcu aplikáciu pre svoju platformu Android, pre systém Windows je táto služba nedostupná.

Verzia pre smartfóny s Windows Phone je len “úbohým” odkazom na webové stránky, kde vraj chýba množstvo funkcií. Microsoft sa preto rozhodol, že prinesie vlastnú kvalitnú aplikáciu YouTube, k čomu však potrebuje prístup k metadátam. Tie Google poskytnúť nechce! Microsoft sa preto sťažuje, že Google so svojimi súpermi nehrá férovú hru.

Google to vidí inak

Samozrejme, internetový obor tieto tvrdenia popiera. Podľa jeho hovorcu môžu užívatelia platformy Windows Phone pristupovať na YouTube cez webový prehliadač.

S jednoduchosťou tak môžu využívať všetky funkcie tejto služby, ako je vyhľadávanie podľa kategórií, prezeranie obľúbených videí, vysokokvalitné streamy atď..

Jeden zo zdrojov tvrdí, že pre Google nemá zmysel tvoriť aplikácie na systém od Microsoftu, pričom dôvodom je malý trhový podiel tejto platformy.

Microsoft si je tohto problému vedomý, keďže už predtým vybudoval vlastnú aplikáciu pre sociálne siete Facebook a Twitter. Podľa výskumnej spoločnosti IDC má systém Windows Phone na globálnom trhu 3 %-ný podiel.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre