Padnú akcie Apple na 270 dolárov?!

V septembri sa akcie Apple dotkli historického maxima 705 dolárov, pričom dnes dosahujú hodnotu len 520 dolárov.

Edward Zabitsky z výskumnej spoločnosti ACI Research v Toronte už v januári tvrdil, že akcie Apple v horizonte 12 mesiacov zamiera k hodnote 270 dolárov.

Jeho medvedí postoj je založený na viacerých faktoroch, hlavne na silnejúcej konkurencii v odvetví a taktiež na pochybnostiach, či aj po smrti legendárneho zakladateľa Stevea Jobsa bude spoločnosť z Cupertina naďalej tak inovatívnou!

Graf: Vývoj akcií Apple za posledný rok

Zabitsky tvrdí, že Microsoft si v súčasnosti udržuje dominantné postavenie na trhu podnikateľských subjektov, pričom ďalej sa snaží rozširovať svoju pozíciu pri notebookoch, tabletoch a múdrych telefónoch.

Samsung je vodcom na trhu smartfónov, pričom jeho nové modely Galaxy S III a Galaxy Note II sú mimoriadnou konkurenciou voči Apple zariadeniam.

Zabitsky dáva do pozornosti aj chybné mapy na iPhone 5, ktoré užívateľov „prinútili“ používať konkurenčné Google mapy. Za ďalšiu slabinu považuje vedenie spoločnosti – ako tvrdí, prepustenie Scotta Forstalal, šéfa pracovnej skupiny pre systém iOS, je dôvodom pre obavy.

Podľa Zabitskeho musí Apple vytvoriť jednotnejší prístup riadenia medzi pracovnými skupinami pre Mac a iOS. Bol to práve Steve Jobs, ktorý bol jednotiacou silou, nakoľko bol schopný “napadnúť” ľudí a prinútiť ich k lepším výkonom!

Samozrejme, váš názor sa môže úplne líšiť od pohľadu Zabitskeho. Čo si myslíte, aký bude ďalší vývoj pri akciách Apple – neváhajte sa vyjadriť v diskusii!

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Podla mna im pasuje sucasna uroven 500 dolarov a ak zostanu pri takej inovativnosti ako su dnes tak velky priestor nahor im nedavam :-/