Trh s počítačmi upadá, no Lenovu to vôbec nevadí

Čínsky výrobca PC, Lenovo sa s klesajúcim dopytom na trhu počítačov bije omnoho lepšie než jeho súperi. V súčasnosti vidieť boom na trhu smartfónov a tabletov, ktoré vytláčajú klasické osobné počítače či notebooky.

V druhom obchodnom kvartáli končiacom v septembri spoločnosť vykázala zisk 162 mil. dolárov, čo je nárast o 13 %. Tržby vzrástli o 11 percent na 8,67 mld. dolárov.

Lenovo je dnes jasnou jednotkou na nemeckom trhu, pričom k posilneniu pozície prispelo aj prevzatie nemeckého dodávateľa Medion Aldi. „Medion bola vynikajúca akvizícia, ktorá nám v Európe umožnila rýchlejší rast“, povedal šéf Lenovo pre Európu, Gianfranco Lanci. „Je tu ešte veľký priestor pre rast na vyspelých trhoch. Podľa neho bude pre zisk dôležitá rovnováha medzi cenou, výkonom a materiálom.

Podľa odhadov výskumnej spoločnosti Gartner tento čínsky producent v 3. štvrťroku zosadil z trónu dlhoročného vodcu trhu z USA, Hewlett -Packard (HP). Trhový podiel Lenovo podľa výskumníkov Gartner predstavuje 15,7 %, HP má vraj 15,5 %.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre