Ford ruší v Európe tisícky miest. Zamestnanci sú v šoku!

Podľa dobre informovaného človeka sa vraj americká automobilka Ford rozhodla uzatvoriť svoj závod na juhu Anglicka v meste Southampton. Výroba v tejto továrni by mala byť ukončená do konca budúceho roka, pričom o prácu príde približne 530 ľudí.

To ale nie je všetko. Skupina Ford už včera avizovala uzatvorenie závodu v belgickom meste Genk, kde by výroba mala skončiť do roku 2014. V belgickom závode by o prácu malo prísť až 4300 pracovníkov.

Foto: Ubolení zamestnanci belgického závodu po správe o zatvorení prevádzky

Zamestnanci boli po oznámení tejto správy rozzúrení, niektorí ronili slzy. „Cítime sa byť zradení. Mali sme pracovnú zmluvu do roku 2020 a teraz to všetko skončilo“, povedal jeden z kmeňových zamestnancov belgického závodu.  O nočnej more či katastrofe pre región hovorí aj starosta mesta.

Foto: Slzy a smútok. Zamestnanci závodu v belgickom meste Genk po krutej správe

Automobilka Ford avizovala, že montáž modelov Mondeo, S-Max a Galaxy bude zo závodu v Genk presunutá do Valencie v Španielsku. Škrty sú súčasťou úsporného plánu spoločnosti, ktorý je reakciou na slabý dopyt – v súčasnosti na 20 ročnom minime.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

ach ta kriza..necudujem sa im ked stratia miesto ktore si mysleli ze budu mat dalsich niekolko rokov..halooo politici – je potrebne sa zobudit a konecne podporit podnikatelsky sektor !!