Buffett: Globálne hospodárstvo čaká ochladenie

Hviezdny investor Warren Buffett si robí vážne starosti o globálnu ekonomiku. V rozhovore pre televíznu stanicu CNBC povedal, že svetové hospodárstvo čaká v nadchádzajúcich mesiacoch ochladenie.

Pozitívny vývoj vidí na americkom trhu nehnuteľností. Aj jeho investičná spoločnosť Berkshire Hathaway, ktorá má v realitnej branži zainvestované, zo zlepšenia na trhu s bývaním profituje. „Doteraz sme predali množstvo nábytku a kobercov“, povedal Buffett.

Pred týždňom kúpil Wells Fargo

Buffett si myslí, že sa ešte stále dajú vytvoriť dobré obchody s akciami finančných inštitúcii. Ako sme nedávno písali, medzi jeho vydarené investície patria akcie banky Wells Fargo, ktoré mu prinášajú dvojciferné zisky.

Pozri: Buffettove portfólio ťahá táto banka

Nebál sa priznať, že sám minulý týždeň kúpil ďalšie akcie Wells Fargo, keď využil súčasný pokles cien. Ako ale megainvestor dodáva, neverí, že banky budú tak ziskové, ako pred finančnou krízou v USA.

Na akcie sa z dlhodobého horizontu pozerá ako na atraktívne (ako inak, z jeho výrokov je už dávno známe, že rád drží akcie…navždy). V súvislosti s tým Buffett prezradil, že tento rok kúpil väčší podiel akcií technologickej spoločnosti IBM.

82-ročný Buffett stále dohliada na správu akciového portfólia v hodnote až 90 miliárd USD, vrátane podielov v spoločnostiach ako IBM či Coca Cola. Buffett tvrdí, že trh sa dá poraziť kúpou akcií dobre známych spoločností, ktoré jeho holding drží po dobru niekoľkých rokov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre