Otec Blackberry prekvapil burzu. Tá zase jeho!

Kanadská technologická spoločnosť Research In Motion (RIM), ktorá je výrobcom mobilných zariadení Blackberry, finančnej verejnosti ukázala, že nie je na tom až tak zle. Hospodárske výsledky za 2. štvrťrok dopadli omnoho lepšie, než mnohí predpokladali. Odmenou je 14 %-ný zisk, ktorým sa včera mohli pochváliť akcie RIM.

Kým spoločnosť z prvého kvartála vyšla so stratou 518 mil. dolárov, v druhom to bolo „len“  235 mil. USD. Navyše, tržby spoločnosti vzrástli o dve percentá, na 2,9 mld. dolárov. Niektorí výsledky označili za pôsobivé, iní len za menšiu katastrofu.

Už v prvých mesiacoch roka 2013 by mal na trh prísť telefón so systémom BlackBerry 10.

Stále je čo robiť

Napriek tomu má kanadská spoločnosť pred sebou veľa upratovania. Firma už avizovala prepustenie 5000 pracovníkov v rámci programu zníženia nákladov. Navyše sa musí snažiť, aby zmenšila náskok tvrdej konkurencie na trhu múdrych telefónov. Ako sme vás tento týždeň informovali, začiatkom roka 2013 má na trh priniesť smartfón s novým operačný systémom BlackBerry 10, ktorý by mal otvoriť cestu k lepším aplikáciam.

Za posledný kvartál spoločnosť predala 7,4 milióna smartfónov, čo je v medziročnom porovnaní slabší výsledok. Porovnajte si to napr. s Apple-om, ktorý predal za tri dni až 5 miliónov zariadení iPhone 5.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre