Google kúpil konkurenta Instagramu!

Internetový koncern Google v pondelok oznámil, že kúpil spoločnosť Nik Software, ktorá je veľkým rivalom Instagramu (nedávno ho prevzal Facebook). Koľko Google za Nik Software zaplatil, známe nie je.

Spoločnosť Nik Software, založená v roku 1995 v Kalifornii, je tvorcom známej aplikácie Snapseed (viď foto), cez ktorú si môžu užívatelia editovať a zdieľať svoje fotografie (rovnako ako pri službe Instagram). Aplikácia je k dispozícií pre operačný systém iOS či počítače s Windows. Na verzii pre Android sa v súčasnosti pracuje.

Foto: Aplikácia Snapseed

“Našou vášňou bolo zdieľať fotky s každým a veríme, že s pomocou Google pomôžeme ďalším miliónom ľudí vytvoriť úžasné fotografie”, napísala na svojom blogu spoločnosť Nik Software.

Len na začiatku septembra dostal Zuckerbergov Facebook zelenú na prevzatie konkurenčnej služby Instagram. Ide o sieť, cez ktorú sa môžu fotografie zachytené smartfónom vylepšiť cez digitálny filter a ľahko zdieľať s priateľmi či známymi. Prevzatie sa nejaký čas vlieklo, nakoľko ho museli schváliť orgány pre hospodársku súťaž. Ako spoločnosť Nik Software uvádza, služba Snapseed má 9 miliónov užívateľov. Instagram ich má vo vačku až 100 miliónov!

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre