Apple vraj premýšľa nad internetovým rádiom

Podľa novinovej správy pracuje technologický gigant z USA – spoločnosť Apple na internetovom rádiu. Podľa všetkého si tak chce udržať silné postavenie v hudobnom priemysle. Informoval o tom Wall Street Journal, pričom sa odvoláva na dobre informovaných ľudí.

V súčasnosti je Apple so svojou platformou iTunes najväčším hudobným predajcom. Užívatelia sa však čoraz viac upriamujú na streamovanie hudby, ktorú nesťahujú, ale počúvajú priamo z internetu. V tejto oblasti už existujú platené služby ako Spotify, Simpfy, Juke či Rdio, kde si za mesačný poplatok môžete vychutnávať svojich obľúbencov.

Ďalším modelom sú internetové rádia, ktoré sú zadarmo. K takým sa radí azda najznámejšie on-line rádio Pandora, ktoré vzniklo v roku 2000. Najväčším problémom Pandory sú licenčné poplatky, ktoré spotrebujú väčšinu príjmov. Rádio je „free“ a žije z reklamy. Niektorí tvrdia, že Apple na tento trh nevstúpi, pretože je na to jednoducho neskoro. Navyše sa s týmto biznisom spájajú vysoké náklady, pričom o vyhliadkach na veľký zisk sa nedá hovoriť.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
rm stock Komentáre