Etiópia má nové moderné Boeingy

Etiópia sa stala len druhou krajinou po Japonsku, ktorá bude mať nové Boeingy 787 Dreamliner. Ethiopian Airlines kúpili 10 najnovších lietadiel Boeing skonštruovaných z ľahkých materiálov, ktoré majú výrazne nižšiu spotrebu paliva.

Ethiopian Airlines je jedna z najväčších leteckých spoločností v Afrike. Na nové moderné lietadlá sú aerolinky patrične hrdé. Tewolde Gebremariam, generálny riaditeľ spoločnosti novinárom uviedol, že aj toto je ukážkou pre svet, že Afrika ako kontinent robí veľké pokroky a dokáže konkurovať na medzinárodnej scéne.

Cena lietadiel sa pohybuje vo výške 200 miliónov dolárov za kus, avšak veľké letecké spoločnosti pri hromadných objednávkach len zriedka platia plnú sumu. Doteraz boli na svete len dve letecké spoločnosti a to Japan Airlines a All Nippon Airways, ktoré už majú v prevádzke lietadlá tohto typu.

Ethiopian Airlines sú všeobecne považované za leteckú spoločnosť s dobrou úrovňou bezpečnosti a tento štátny podnik ponúka lety až do 69 medzinárodných destinácií.

MARTIN KIABA je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v odbore financie, bankovníctvo a investovanie. Aktívne sa zaujíma o finančné trhy, problematiku verejných financií a politické dianie doma i v zahraničí.
Zdieľať
Komentáre