Rekordné predaje Volkswagenu a vyšší zisk

Nemecký automobilový gigant, Volkswagen počas prvého polroku 2012 predal rekordný počet vozidiel, v čom mu pomáha aj jeho prítomnosť na rozvíjajúcich sa trhoch. Čistý zisk za prvých šesť mesiacov tohto roka predstavuje 8,8 miliardy eur, čo je až 36 %-ný nárast oproti predchádzajúcemu roku. O 8,9 % vzrástol tiež počet predaných vozidiel, a to na rekordnú úroveň 4,6 milióna kusov.

Darí sa mimo Európu

Volkswagenu, pod ktorý patria tiež značky ako Audi či Škoda, sa mimoriadne darí na trhoch mimo Európy, ktorá prežíva ťažké obdobie. Predaje v Číne, ako aj Latinskej Amerike prudko vzrástli.

Začiatkom tohto mesiaca sa Volkswagen dohodol na zvýšení svojho podielu v Porsche a stane sa tak celkovým vlastníkom tohto výrobcu luxusných športových vozidiel. Veľmi dobre sa darí tiež jeho značke Bentley, ktorej predaje rastú takmer o 50 %.

Martin Winterkorn, predseda správnej rady Volkswagenu uviedol, že k vysokej výkonnosti VW prispelo aj jeho geografické rozšírenie. „Naše silné postavenie na medzinárodných trhoch nám umožňuje prekonať trh ako celok a to napriek náročnému prostrediu.“

MARTIN KIABA je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v odbore financie, bankovníctvo a investovanie. Aktívne sa zaujíma o finančné trhy, problematiku verejných financií a politické dianie doma i v zahraničí.
Zdieľať
Komentáre