Akcie nervózne poskakujú. Čakajú na USA!

V tomto týždni sa očakáva príchod viacerých dát, ktoré nám ako tak prestrú obraz o zdravotnom stave najväčšej ekonomiky sveta – USA.

Budeme vidieť! Ak prichádzajúce dáta nepotešia, je možné, že americká centrálna banka (FED) bude nútená prijať podporné opatrenia.

Už dnes o 14:30 príde zverejnenie júnovej hodnoty maloobchodných tržieb či júlová hodnota Newyorského výrobného indexu. V utorok príde informácia o spotrebiteľských cenách a vo štvrtok hodnota výrobného indexu Philadeplhia.

Zaujímavý bude najmä utorok a streda, kedy šéf FED-u, Ben Bernanke pred senátom a Snemovňou reprezentantov predstaví  polročnú správu k menovej politike. Finančné trhy tak čakajú: Pristúpi alebo nepristúpi na ďalšie masívne skupovanie vládnych dlhopisov (tzv. QE3)? Trhový stratég z Commerzbank sa ale na ďalšie zásahy centrálnej banky USA pozerá skepticky, keď hovorí: „Bernanke sa nebude pozerať hlboko do kariet“.

Na dnešné dáta zo Spojených štátov čakajú aj európske akcie, ktoré sa držia blízko otváracej hodnoty. Nemecký index DAX si k 13:13 odpisuje -0,12 %, londýnsky index FTSE 100 -0,11 % a parížsky CAC 40 -0,23 %.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre