Buffett zle privoňal. Nakúpené akcie strácajú

Warren Buffett si vybudoval povesť slávneho obchodníka, ktorý nakupuje podhodnotené akcie. Práve vďaka tejto stratégii sa stal jedným z najbohatších ľudí sveta. Avšak zdá sa, že tentokrát  ho jeho čuch na dobré investície “tak povediac sklamal”.

Buffettov investičný holding Berkshire Hathaway kúpil začiatkom februára 8,47 miliónov akcií automobilky General Motors. Priemerná kúpna cena bola 24,35 dolárov. V polovici mesiaca sa Buffett rozhodol dokúpiť ďalších 1,53 miliónov akcií v priemere za 25,46 dolárov/akciu.

Piatkové obchodovanie zakončili akcie na hodnote 20,31 dolárov/akciu, z pondelkového obchodovania vyšli s cenou 20,22 USD. To je výrazne nižšia hodnota ako tá, za ktorú hviezdny Buffett nakupoval. V prípade, že investičná spoločnosť Berkshire tieto akcie nepredala niekedy v medziobdobí, sa celková strata z investície odhaduje na  40 miliónov dolárov.

Graf: 6-mesačný pohľad na vývoj ceny akcií automobilky General Motors

Experti si myslia, že Buffett teraz predávať nebude. Podľa nich sa model spoločnosti Berkshire nemusí koncentrovať na krátkodobé zisky, čo je výhodou. Z dlhodobého hľadiska sa na akcie pozerajú ako na dobrú investíciu. No, držme palce :-)

Čítaj tiež: Do čoho zainvestovali slávni investori?!

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre