Akciové trhy: O zábavu sa postarali spoločnosti

Nakoľko bol utorkový makroekonomický kalendár chudobnejší, investori sa zamerali na hospodárske výsledky niektorých firiem. Akciový index Dow Jones klesol o 0,59 %, robustnejší S & P 500 si odpísal 0,43 % a technologický index NASDAQ stratil 0,39 %.

McDonald´s potešil

Svojich investorov potešila spoločnosť McDonald´s, ktorá zaznamenala za mesiac apríl rast tržieb. Fast-foodový reťazec ťažil najmä z dobrých výsledkov v Európe. Prekvapujúco slabším bol obchod v Spojených štátoch. Akcie McDonalds´s si prilepšili o viac ako dve percentá.

Wendy sa “zakopla” o hovädzinu

Z potravinárskej branže zverejnila výsledky aj spoločnosť Wendy, ktorej sa však nepodarilo naplniť ziskové očakávania. Dôsledkom bola vyššia cena hovädzieho mäsa. Akcie Wendy si poludňajších hodinách odpisovali až 6 %, pričom záver obchodovania zakončili so stratou 4,1 %.

Molson Coors američanom chutí

Z hospodárskymi výsledkami prišiel aj jeden z najväčších pivovarov – spoločnosť Molson Coors. Zisky tejto spoločnosti v prvom štvrťroku prekonali očakávania, aj keď boli tržby slabšie. Molson Coors sa darilo najmä na americkom trhu.

DirecTV Group Media pribúdajú zákazníci

Vyšší zisk sa podarilo dosiahnuť najväčšiemu poskytovateľovi satelitnej televízií v USA – spoločnosti DirecTV Group Media. Zisky rástli najmä vďaka prílevu nových klientov v Latinskej Amerike.

Disney s krásnym zárobkom

Výsledky spoločnosti Walt Disney dopadli lepšie než sa očakávalo. Aj vďaka televíznemu biznisu či populárnym zábavným parkom sa spoločnosti podarilo v 1. štvrťroku zarobiť 1,1 miliardy dolárov. To je až o 21 % viac ako v rovnakom období minulého roka.

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre