Nestlé prevzalo dojčenské výživy od firmy Pfizer

Najväčší výrobca potravín na svete – spoločnosť Nestlé kúpila divíziu detskej výživy od amerického farmaceutického gigantu, spoločnosti Pfizer. Švajčiarska firma zaň zaplatila 11,85 miliárd dolárov.

Kúpená divízia by podľa informácií firmy mala v tomto roku vykázať obrat 2,4 mld. dolárov. Spoločnosť Pfizer získala 85 % svojich tržieb v tomto segmente na rozvíjajúcich sa trhoch. Švajčiarska firma Nestlé sa o túto divíziu už dlhšie bila s francúzskym konkurentom Danone.

Segment dojčenských výživ = silný segment

Pre potravinové koncerny je tento segment atraktívny, nakoľko mu odborníci predpovedajú značný rast. V roku 2011 činili tržby v oblasti detských výživ až 41 miliárd dolárov.

Pfizer Nutrition je dynamický, vysokokvalitný obchod s detskou výživou a krásne tak doplní portfólio Nestlé, ktoré je zložené zo silných značiek.

Americká spoločnosť Pfizer sa teraz môže plne sústrediť na vývoj nových liekov. Potom, čo investori kritizovali slabé výnosy, sa Pfizer rozhodol zefektívniť svoju činnosť. Americká firma hľadá tiež kupca pre svoju divíziu liekov pre zvieratá.

Akcie spoločnosti Nestlé si k 12:15 odpisujú 2,23 %.

 

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre