Akcie FedEx klesli potom, čo firma varovala pred slabším výhľadom

Akcie FedEx klesli o 4% po tom, čo spoločnosť uviedla, že ekonomické oživenie nie je tak silné ako dúfali. Obria doručovacia firma uviedla, že drahšie palivo bolo hlavným dôvodom, prečo zákazníci skôr začali využívať nákladnú leteckú dopravu oproti nákladnej doprave po zemi. Avšak firme sa aj tak podarilo v treťom štvrťroku čistý zisk viac ako zdvojnásobiť na 521 miliónov dolárov a tržby rástli viac ako o 9%. FedEx tiež oznámil, že súčasný štvrťrok vyzerá byť tak isto silný.

„Štvrtý štvrťrok je stále veľmi dobrý, ale to, čo vidíme v tejto chvíli je, že jednoducho nemáme takú silnú ekonomiku v akú sme dúfali pred rokom.,“ uviedol finančný riaditeľ Alan Graf.

Aj napriek mierne pochmúrnym vyhliadkam analytici hovoria, že FedEx je stále v dobrej pozícii. „Toto je pre nich veľmi dobrý rok a úprimne povedané, nie je to ale ani rok kedy by išli na plné obrátky. Je tu stále veľký rastový potenciál pre túto spoločnosť,“ uviedol Art Hatfield, riaditeľ Morgan Keegan v Memphise.

Podľa informácii bbc.co.uk

MARTIN KIABA je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v odbore financie, bankovníctvo a investovanie. Aktívne sa zaujíma o finančné trhy, problematiku verejných financií a politické dianie doma i v zahraničí.
Zdieľať
Komentáre