Akcia Apple za 960 dolárov?!

V tomto roku sú akcie spoločnosti Apple priam lahôdkou pre investorov. Vo svojich rekordných ziskoch pokračoval Apple aj v 4. kvartáli minulého roka. Za posledné tri mesiace minulého roka sa predalo viac než 37 miliónov smartfónov – iPhone 4S. Analytici dávajú veľké šance aj najnovšie predstavenému zariadeniu – nový  iPad.

Analytička z Morgan Stanley, Katy Huberty stanovila minulú stredu cieľový kurz akcie Apple na 720 USD z predošlých 515 dolárov. Akcie tohto technologického giganta si od začiatku roka  pridali už 40 %. Huberty vo svojej  analýze uvádza, že investori ešte stále podceňujú potenciálnu ziskovosť tejto spoločnosti. Finančná expertka stanovila do roku 2013 cieľovú hodnotu akcie až na 960 dolárov.

Graf: Vývoj akcií spoločnosti Apple 

 Zdroj: finviz.com 

Väčší význam by malo nadobudnúť aj používanie tabletov v podnikaní. Nielen Morgan Stanley, ale aj Canaccord zvyšuje cieľovú cenu pre akcie Apple. Canaccord predpokladá, že americká spoločnosť tento rok predá 65,6 miliónov a budúci rok až 90,6 miliónov tabletov.

 

xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre