Nokia vyvíja konkurenta iPad-u

Podľa vyjadrenia šéfa dizajnu, ktorým je Marko Ahtisaari (na snímke), vraj Nokia pracuje na svojom vlastnom tablete, ktorý má byť konkurentom zariadenia iPad od spoločnosti Apple. Tretinu svojho pracovného času vraj trávi na vývoji takéhoto zariadenia s operačným systémom Windows 8. Marko Ahtisaari to povedal v interview pre fínsky ekonomický magazín “Kauppalehti Optio”.

Šéf Nokie, Stephen Elop už uviedol, že fínska spoločnosť chce vstúpiť na trh tabletov. Ahtisaari však ako prvý potvrdil, že sa na takomto zariadení už pracuje. Portál Digitimes.com oznámil, že nový tablet by mohol prísť na trh vo štvrtom štvrťroku. Nokia tieto informácie nepotvrdila.

Spoločnosť Nokia bojuje už niekoľko mesiacov o lepšie postavenie na trhu smartfónov. Ten teraz pevne v rukách držia Apple, Samsung a HTC. Či tablet od Nokie zvráti túto situáciu, nie je jasné. Špekulácie o možnom objeme výroby tohto produktu (200 000 ks) naznačujú, že Nokia chce týmto zariadením najprv otestovať trh.

Podľa informácií handelsblatt.com, sheribs.com 

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre