Motorola v strate. Vzpruží ju Google?

Spoločnosť Motorola vykázala v poslednom kvartáli minulého roka červené čísla. Skĺzla tak do straty 80 miliónov dolárov (61 miliónov eur). Ešte v roku 2010 za rovnaký čas dokázala Motorola túto sumu zarobiť. Po zosumarizovaní celého roka 2011 vykazuje stratu 249 miliónov dolárov.

Už pred dvomi týždňami zverejnila spoločnosť Motorola čísla v oblasti predaja. V posledných troch mesiacoch minulého roka predala celkom 10,5 mil. mobilných zariadení. V rovnakom čase v roku 2010 tento počet predstavoval 11,3 mil. predaných zariadení. Tento krát to bolo vrátane 5,3 milióna smartfónov a 200 000 tabletov. Len pre porovnanie, Apple predal za rovnaký čas neuveriteľných 37 miliónov iPhonov a viac ako 15 miliónov iPadov.

Napriek týmto problémom sa americký internetový koncern Google rozhodol Motorolu kúpiť, a tým si poistiť svoj vstup do odvetvia smartfónov. Motorola totiž vlastní tisíce patentov, ktoré môže Google v sporoch s Apple a Microsoftom použiť. Motorola si so svojou žalobou naposledy podala iPhones 4S a iCloud od Apple.

Podľa informácií ariva.de 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre