Google investorov neočaril. Akcie padli o 10 %

Internetová spoločnosť Google navýšila svoje tržby za posledný kvartál 2011 o 27 %. Očakávania trhu ale tento výsledok nenaplnil. Akcie Google sa v po – burzových hodinách prepadli až o 10 %.

Čisté príjmy vzrástli v 4. štvrťroku na 8,13 miliárd USD, oproti 6,37 miliárd dolárov pred rokom. Podľa informácií spoločnosti dosiahol zisk výšku 2,71 mld. USD. Rok predtým predstavoval objem 2,54 mld. USD.

Vývoj akcií spoločnosti Google

Zdroj:(stockpricetoday.com)

Americkej spoločnosti patrí známy svetový vyhľadávač Google, ktorý zarába na reklame. Podnikatelia si tak platia za to, aby sa vo výsledkoch vyhľadávania umiestnili čo najlepšie. Ďalším z produktov je operačný systém Android či počítačový systém Chrome OS, ktorým chce konkurovať Windowsu od Microsoftu. Minulý rok v lete prišiel Google so sociálnou sieťou Google+, avšak prvotný boom v tejto oblasti kalifornský gigant doslova “prespal”. Ako už každý vie, segmentu nateraz kraľuje Facebook. K spoločnosti Google patrí aj videoportál Youtube.

Okrem kvartálnych výsledkov spoločnosť prezradila aj aktuálny počet užívateľov na Google+. Od minulého leta sa na sociálnej službe zaregistrovalo 90 miliónov užívateľov. Konkurenčný Facebook ich má 800 miliónov.

Spracované podľa informácií ftd.de 

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre