IN: Európa v pluse

Aj napriek zníženiu ratingov viacerých krajín Eurozóny, ku ktorému došlo v piatok, sa táto udalosť nepremietla do úvodu nového týždňa tak ako niektorí očakávali. Európske akciové indexy si v pondelok pripísali zisky. Burzy v USA boli z dôvodu, že v krajine slávia štátny sviatok Martina Luthera Kinga zatvorené.

Euroval prišiel o rating

Začiatok nové týždňa bol chudobný aj na makroekonomické dáta. Významná udalosť prišla až vo večerných hodinách, kedy agentúra Standard & Poor’s znížila rating Európskeho fondu finančnej stability (EFSF) o jeden stupeň z AAA na AA+. Či a do akej miery sa toto rozhodnutie premietne aj do súčasného vývoj  na trhoch uvidíme už počas dnešného obchodovania.

Londýnsky FTSE 100 stúpol o 0,37 percenta na 5657,44 bodov. Parížsky CAC 40 si oproti piatku polepšil o 0,89 percenta a uzavrel tak  hodnote 3225,00 bodov, zatiaľ čo frankfurtský DAX získal 1,25 percenta, uzavrel tak na 6220,01 bodoch.

Martin Kiaba

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

To nie je dobré, keď už záchrana stráca svoje hodnotenie. Napriek tomu to pokladám za blud. Euroval je DOSTATOCNE silný si myslím a jeho funkcionalita je premyslená vhodne. Nemôžm tieto ratingovky a ich postoj ruky preč..za všetko môžu oni :cute: