Máme riešenie, sľubuje Merkelová a Sarkozy

Koncom októbra chce Nemecko a Francúzsko predstaviť  balík opatrení pre boj s dlhovou krízou a taktiež pre podporu bankového sektora.

„Sme si vedomí našej zodpovednosti“, povedala nemecká kancelárka Angela Merkelová po stretnutí s francúzskym prezidentom, Nicolasom Sarkozym v Berlíne. Budeme robiť to, čo je nevyhnutné pre rekapitalizáciu bankového sektora, sľúbili obaja predstavitelia na konferencií. Sarkozy povedal, že neexistujú žiadne rozdiely v porovnaní s Nemcami, čo sa týka finančných prostriedkov pre rozšírenie eurovalu a podpory pre banky.

Trvalé riešenie by sa malo prezentovať na stretnutí krajín G20 a to začiatkom novembra. Pri kapitálovej pomoci bankám by sa mali v Európe uplatňovať jednotné kritéria, ktoré budú všeobecne prijaté, oznámila Merkelová.

Obsahom balíka opatrení budú zdá sa aj návrhy zmien európskych zmlúv. Cieľom tejto reformy by bola záväzná spolupráca v otázkach finančnej a hospodárskej politiky členov EÚ. Detaily nechcela nemecká kancelárka uviesť.

Grécko by nemalo opustiť Eurozónu. Merkelová a Sarkozy sú presvedčení, že Slovensko v utorok zahlasuje za navýšenie eurovalu, čím bude pripravení k pohotovosti.

Podľa informácií zeit.de 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať