Akcie začali rásť. Po dobrých spravách

V ranných hodinách obchodovania sa nemecký index DAX ponáral v červených číslach. Aktuálne prehupnutie do ziskov môže súvisieť so správou, podľa ktorej má byť podiel súkromných veriteľov na zábrannom balíčku pre Grécko blízko k 90 %.

Obchodníci poukazujú taktiež na správy z britských novín „The Telegraph“, ktoré hovoria o tom, že vedúci predstavitelia Európskej únie pracujú na pláne obnovy dôvery v európsku menu. Časť plánu tvorí zámer, že sa európske bankyrefinancujú s miliardami eur. Aktuálne si nemecký akciový index DAX pripisuje 2,89 % (12:50 SEČ)

Standard & Poor’s varuje: Európsky záchranný mechanizmus  môže ohroziť bonitu Nemecka

Podľa vyjadrenia ratingovej agentúry Standard & Poor’s, môže európskych záchranný mechanizmus negatívne ovplyvniť aj úverovú bonitu Nemecka.  Viaceré zmeny v  záchrannom systéme, môžu na rating Nemecka ovplyvniť rôznymi spôsobmi , tvrdí expert zo Standard & Poor’s, David Beers. Beers zároveň varuje, aby Nemecko neprecenilo svoje silné ekonomické postavenie. Európsky záchranný mechanizmus by sa mal zvýšiť po schválení predstaviteľov Eurozóny. Do budúcnosti by mali byť k dispozícii finančné prostriedky v objeme 440 mld. eur.

Privatizácia v Grécku

Ešte tento týždeň by mala grécka vláda predať licenciu štátnej stávkovej kancelárie OPAP, uviedol hlavný predstaviteľ privatizačného orgánu na ministerstve financií, Giorgos Christodoulakis. S oznámením privatizácie sa očakáva aj pri letisku v Aténach. Grécko chce v tomto roku z privatizácie vyťažiť 5 miliárd eur.

Podľa informácií handelsblatt.com 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať