Siemens + Volvo = Elektromobil

Elektro-koncern Siemens a švédska automobilka Volvo chcú v budúcnosti spoločne rozvíjať elektromobily. Ako v stredu spoločnosti oznámili, dohodli sa na strategickej spolupráci.

Spoločne by tak mali pracovať na systéme elektrického nabíjania a pohonu, pričom sa tieto súčasti budú inštalovať na model Volvo C30. Už koncom roka 2011 chcú elektrický automobil testovať na cestách. Od polovice roka 2012 by malo na koncern Siemens ísť až 200 vozidiel, kde sa bude overovať vhodnosť ich používania.

“Našim cieľom je, aby sa Siemens s riešením vnútorného a vonkajšieho prostredia elektromobilu presadil ako celosvetový poskytovateľ tohto systému”, hovorí predseda predstavenstva spoločnosti Siemens, Siegfried Russwurm. Spoločnosť chce týmto partnerstvom rozšíriť svoju pozíciu pri poskytovaní systému pre elektro-mobilový trh.

Podľa vyhlásenia šéfa spoločností Volvo, Stefana Jacoby, táto automobilka verí na značný pokrok  v sériovej výrobe s elektrickým pohonom. „S celosvetovým, unikátnym know-how a komplexnými technickými znalosťami sa vývoj našich elektromobilov dostane na úplne novú úroveň, hovorí Jacoby.

Podľa informácií handelsblatt.com 

 

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať