Mediálnej skupine Time Warner sa darí

Televízia zostáva pre americkú mediálnu skupinu Time Warner zlatá dol. Vyššie prijmi z reklamy ako aj predplatné za populárny kanál HBO zvýšili v poslednom štvrťroku obrat spoločnosti o 8 percent na 7,8 miliardy dolárov.

Zisk vzrástol s porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku dokonca o 22 percent na hranicu 769 miliónov dolárov. Spoločnosť to oznámila v stredu v New Yorku. Investori boli príjemne prekvapený: v predburzovom obchodovaní vzrástla cena akcií o 4 percentá.

„Pre rok 2011 sme ešte optimistickejší,“ povedal prezident spoločnosti Jeff Bewkes, „a budeme ešte viac agresívnejší.“ Oznámil tiež, že Time Warner dá viac peňazí do novej produkcie a uvedenia svojich nových programov. Takisto chce expandovať aj v digitálnom obchode.

Skupine patrí okrem iného aj filmové štúdio Warner Brothers, televízny spravodajský kanál CNN, ako aj kanál HBO. Vydavateľstvo Time vydáva okrem iného „Sport Illustrated“ či magazín „People“.

V roku 2009 získala spoločnosť Time Warner aj 31 percent akcií Central European Media Enterprises (CME), ktorá vlastní na Slovensku televíziu Markíza, či v Česku televíziu Nova.