Google Chrome OS sa pomaly formuje

Dlho očakávaný počítačový operačný systém od spoločnosti Google s názvom Chrome OS sa pomaly formuje. Prvé notebooky s operačným systémom, ktorý bude konkurovať systémom Windows prídu v prvej polovici roku 2011.

Ako spoločnosť Google oznámila na svojom firemnom blogu, začne na začiatku špeciálne v spolupráci so značkami Acer a Samsung. Ostaní výrobcovia budú neskôr nasledovať.

Google Chrome OS bol ohlásený v lete roku 2009. Jeho zvláštnosťou bude, že väčšina aplikácii beží online a nespúšťa sa z pevného disku. Pred jeho finálnym vydaním prebieha ešte obdobie kedy je dodaný k testovaniu k vybraným používateľom.

S Chrome OS atakuje Google softvérového giganta Microsoft s jeho operačným systémom Windows pod ktorým beží vo svete obrovské množstvo počítačov. Zatiaľ sa nepodarilo žiadnemu operačnému systému výrazne Windowsu konkurovať.

Spoločnosti Google sa podarilo dosiahnuť úspech  s jej webovým prehliadačom Google Chrome. Počet užívateľov sa v tomto roku strojnásobil na 120 miliónov. Momentálne už otvoril Google aj svoj internetový obchod. Najskôr je dostupný len zákazníkom v USA a do ďalších krajín sa rozšíri už začiatkom budúceho roku.

Spracované podľa finanztreff.de

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať