Grünenthal prepúšťa, ide inovovať

Farmaceutický výrobca Grünenthal oznámil prepúšťanie zamestnancov. V nasledujúcich dvoch rokoch má tak o prácu v tejto spoločnosti prísť 360 z celkových 5000 pracovníkov. Dôsledkom je rozvoj inovácii a zosilnenie svojho core businness-u .  Spoločnosť tak verí, že do roku 2013 nasporí 53 mil. ročne.

Vedenie podniku najskôr plánovalo s prepúšťaním až 450 pracovníkov. Tu sa ale rátalo s využitím možnosti zamestnaneckého outsorcingu. Manažment ale nakoniec odmietol túto možnosť, a tak prácu stratí  o 90 ľudí menej.

V budúcnosti bude pre Grünenthal posilnenie výskumu a vývoja hrať kľúčovú rolu. Spoločnosť  si tak chce vybudovať profil  inovatívneho lídra v „odbore bolesti“.

V posledných mesiacoch sa tak pre lepšie financovanie plánovanej stratégie, jednotlivé sekcie, ktoré nepatria do tejto hlavnej činnosti od podniku oddelili. Divízia antibiotík a dermatologík tak už bola predaná.

Strata pracovných miest by mala nastať najmä v administratíve. Pre stredne veľké podniky, akým je i Grünenthal,  sú podobné opatrenia nevyhnutné. Obrat Grünenthal-u bol v roku 2009 zaznamenal hodnotu 881 mil. euro. Z celkových 5000 zamestnancov pracuje 2000 v Nemecku.

Zdroj: ariva.de

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať