BMW vidí v USA potenciál!

BMW otvára v Južnej Karolíne novú výrobnú halu. S otvorením novej generácie modelu BMW X3 prichádza stredne veľká konštrukčná séria závodu Spartanburg v Južnej Karolíne. V závode v Spartanburg-u sa teraz vyrábajú väčšie modely BMW X5 a X6. Skutočnosť, že sa tento model automobilu bude konštruovať v USA, potvrdil aj výrobný riaditeľ Spartanburgu,   Frank Peter Arndt . „Pôjde o väčší typ modelu, ktorý je na americkom trhu dopytovaný, dodal Arndt.

Taktiež aj klasické triedy tzv. SUV modelov, X3 a X5 sa na trhoch v USA predávajú dobre.  Pre BMW je americký trh veľmi dôležitý, pretože nikde inde na svete tento mníchovský výrobca nepredá viac vozidiel. Obzvlášť vozidlá SUV sú v za atlantikom veľmi obľúbené. „Krajiná je veľká a ceny pohonných hmôt nízke. Naše ambície sú veľké, dodal šéf koncernu, Norbert Reithofer.

BMW má na výstavbu montážnej haly pre novú generáciu BMW X3 a rozšírenia výroby karosérii a lakovania vynaložiť 540 mil. eur.  Rozšírený závod v USA má európskemu výrobcovi dopomôcť k tomu, aby naďalej zostal najpredávanejšou európskou značkou v tejto krajine.

Nová X3-produkcia prinesie 1600 pracovných miest. Celkovo zamestná závod v Spartanburgu 7 600 ľudí.

Spracované podľa finanztreff.de

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať