Ako to bude s kukuricou?!

Ohlasovaná nízka úroda v Spojených štátoch a rastúca spotreba v Číne. Práve to sa viaže s aktuálnou situáciou okolo komodity  „corn“, kukurice . Jej dnešná hodnota (30. august 2010) opäť rástla a to o 1,43 %.  Prírodné katastrofy,  nepriaznivé poveternostné podmienky a pridaná špekulácia obchodníkov tak komodity, ako pšenica a kukurica stavajú do popredia.

Aj keď sa Čína snaží podporiť domáce pestovanie kukurice a obmedziť tak dovoz, spotreba narastá  a domáca produkcia nestačí. Špekulácie o nižšej úrode v USA tak vsádzajú do žltej plodiny, ktorej dopyt nezaostáva.  Veľkú úlohu však zohráva aj kurz dolára ako svetovej meny. Jeho terajšie oslabenie nahráva kúpe komoditám, ako je aj kukurica. Pre ďaľšie investície do tejto plodiny poukazujeme na sledovanie vývoju klímy a úrody v USA, ďalší vývoj dolára ako aj dopyt na svet. finančných trhoch.

Pri posúdení technickej analýzy (zohľadnenie posledných mesiacov) sa pre kukuricu ešte otvára priestor (najmä indikátor Bollinger Bands, či indikátory zohľadňujúce objem obchodov  RSI a Money Flow), preto nasledujúce dni môže ešte vzrásť.


xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre