Z 0 na 3 miliardy USD. Kto stojí za tajomnou bitcoinovou peňaženkou?

Stačilo iba pár mesiacov to, aby záhadná bitcoinová peňaženka upútala pozornosť veľkých hráčov na kryptotrhu. Nikto nepočítal s tým, že od marca tohto roka nazbiera až 118 000 BTC, čo je pri súčasnej cene bitcoinu viac než 3 miliardy dolárov.

Okamžite sa začali objavovať rôzne teórie, kto je touto záhadnou „bitcoinovou veľrybou“. Časť odborníkov tvrdí, že môže ísť o nejakú kryptoburzu, ktorá presúva finančné prostriedky. Objavujú sa však aj špekulácie, že za peňaženkou stojí najväčší správca aktív na svete – BlackRock.

Sú to síce iba fámy bez konkrétnych dôkazov, no nie sú až tak neopodstatnené. V júni totiž BlackRock oznámil, že podal žiadosť o zriadenie bitcoinového ETF. Ak mu ho schváli Americká komisia pre cenné papiere a burzu (SEC), pôjde o prvý takýto fond v USA.

Presun tak veľkého množstva BTC na jeden účet nepochybne púta pozornosť celého kryptosveta. Trh s virtuálnymi menami si stále udržiava svoju nepredvídateľnú povahu a jeho neskrotná dynamika môže priniesť ešte mnoho prekvapivých zvratov.

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre