Akcie Tesly klesli o 35 % odvtedy, ako Musk oznámil prevzatie Twitteru

Elon Musk
Elon Musk (Flickr)

Bolo to 25. apríla 2022, kedy miliardár Elon Musk prvýkrát oznámil, že súhlasí s kúpou spoločnosti Twitter. V ten istý deň akcie výrobcu elektromobilov Tesla uzavreli na cene 332,67 USD, pričom včerajšia uzatváracia cena bola 207,47 dolárov. To znamená, že odvtedy, ako Musk ohlásil prevzatie Twitteru, akcie firmy Tesla stratili viac ako 35 % hodnoty. Pre porovnanie, technologický index Nasdaq Composite za rovnaké obdobie stratil približne 18 %.

V piatok akcie Tesly uzavreli so stratou 3,6 %, a to aj napriek tomu, že celý trh zaznamenal rast po sérii predošlých strát.

Elon Musk v piatok vystúpil na 29. výročnej konferencii Baron Investment Conference, kde sa ho investor Ron Baron spýtal, ako zvládne plnenie všetkých povinností. Musk totiž šéfuje vesmírnej spoločnosti SpaceX, Tesle a po novom je aj riaditeľom Twitteru. Na otázku Musk odpovedal, že jeho pracovné vyťaženie sa v súčasnosti zvýšilo zo 78 hodín týždenne na 120 hodín. Zároveň dodal, že keď sa Twitteru vytýči správny smer, bude sa manažovať oveľa ľahšie ako SpaceX alebo Tesla.

Miliardár neprezradil, kto (ak vôbec niekto), ho nahradí vo funkcii generálneho riaditeľa Twitteru, hoci svojim sledovateľom na Twitteri oznámil, že jeho pozícia jediného riaditeľa a generálneho riaditeľa sociálnej siete je dočasná.

Graf: Vývoj akcií TSLA za posledné 3 mesiace

Zdroj: CNBC; Tradingview

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre