Bitcoin sa prepadol o viac ako 13 %. Hodnota kryptotrhu klesla pod bilión dolárov

pokles bitcoin

Hlavné kryptomeny v pondelok výrazne strácajú. Cena najpopulárnejšej virtuálnej meny bitcoin dnes oslabuje o viac ako 13 % a dostala sa pod úroveň 24.000 dolárov, čo je 18-mesačné minimum.

Druhá najväčšia kryptomena ethereum dnes odpisuje takmer 17 % na 1214 dolárov. Celková hodnota trhu s kryptomenami sa po viac ako roku dostala pod hranicu 1 bilióna dolárov.

Podobne ako pri iných rizikových aktívach, aj na kryptotrhu je podľa analytikov cítiť risk-off sentiment. Môžu za to najnovšie inflačné údaje z USA, podľa ktorých sa inflácia v Spojených štátoch dostala na 40-ročné maximum. Investori preto reorganizujú svoje portfólia tak, aby im inflácia ukrojila čo najmenej.

Potešujúce nie sú ani predpovede. Justin Bennett, popredný analytik kryptotrhu uviedol, že celý ekosystém môže byť svedkom výrazného poklesu, v ktorom bitcoin a altcoiny stratia veľkú časť svojej hodnoty.

Pripomeňme, že minulý rok v novembri sa bitcoin vyšplhal na rekordných 68-tisíc dolárov.

Graf: Vývoj ceny bitcoinu za posledných 7 dní (coinmarketcap.com)
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre