Prichádza Terra 2.0, čo pre kryptotrh nie je dobrou správou

Jednu z väčších kryptomien – Terra postihla začiatkom tohto mesiaca klinická smrť potom, čo špirálovito vymazala kombinovanú trhovú kapitalizáciu v hodnote 58 miliárd dolárov (40 miliárd dolárov pre LUNA a 18 miliárd dolárov pre jej stablecoiny UST).

Neprešiel ani mesiac a na svete je už Terra 2.0, ktorá je založená na myšlienke obnoviť ekosystém rôznych jej protokolov, tentoraz bez natívneho stablecoinu UST. Terra 2.0 už stihli distribuovať držiteľom pôvodnej Terry. V čase písania tohto článku má Terra 2.0 trhovú kapitalizáciu 1,2 miliardy dolárov.

V určitom bode by si mal človek vedieť priznať porážku a nechať projekt zaniknúť. Terra by mala byť tohto príkladom. „Terra už narobila dosť škody jednotlivcom aj kryptotrhu. Zdá sa, že ľudia stojaci za Terrou veria, že aj keď že ich prvé úsilie nedopadlo dobre, vždy jej môžu dať novú šancu. Zabúdajú však, že ich chybný dizajn už spôsobil jeden kolaps v hodnote niekoľko miliárd dolárov. Prípad Terry nestavia kryptotrh do dobrého svetla, ani jej príbeh Terra 2.0 „skúsme to znova“,“ hovorí Mads Eberhardt, kryptoanalytik Saxo Bank. Kryptotrh by sa mal podľa neho zamerať na projekty, ktoré vytvárajú hodnotu, aby sa mohli stať niečím iným, ako len špekulatívnou triedou aktív.

Mads Eberhardt, krypto-analytik Saxo Bank
Zdieľať
Komentáre