Dosiahne cena bitcoinu 100-tisíc dolárov?

Bitcoin minulý mesiac dosiahol svoje posledné historické maximum v roku, keď prvýkrát prekročil úroveň 68 000 dolárov. Trh s virtuálnymi menami ale začiatok tohto mesiaca postihol výpredaj a cena bitcoinu sa prepadla až pod 46-tisíc dolárov, pričom aktuálne sa obchoduje za 48 800 USD.

Napriek výraznej volatilite mnohí odborníci tvrdia, že bitcoin je na ceste k prekročeniu hranice 100 000 dolárov, aj keď ich názory sa líšia v tom, kedy by sa tak mohlo stať. Ako tvrdia, volatilita nie je na trhu s virtuálnymi menami ničím novým a v priebehu rokov bitcoin vykazoval rovnako stabilný nárast hodnoty ako ktorákoľvek iná kryptomena na trhu.

Známy bitcoinový býk a trhový stratég Gareth Soloway predpovedá, že bitcoin môže stále dosiahnuť míľnik 100-tisíc dolárov, ale podľa neho sa tak stane až v roku 2023.

Analytik Jurrien Timmer z Fidelity Investments v októbri uviedol, že investori by mali očakávať „celkom udržateľný“ nárast dlhodobej hodnoty s hranicou 100 000 dolárov v blízkej budúcnosti, pričom podľa neho by bitcoin mohol túto psychologickú hranicu dosiahnuť do roku 2023.

Na druhej strane, Kiana Danial, zakladateľka spoločnosti Invest Diva, sa domnieva, že investori zrejme budú musieť „prečkať“ určité turbulencie, kým uvidia nárast hodnoty tejto kryptomeny.

Treba tiež pripomenúť, že mnoho bitcoinových predikcií z minulosti bolo neúspešných. Napríklad mnohí experti a analytici očakávali, že v roku 2021 sa cena najznámejšej virtuálnej meny dostane až k úrovni 100-tisíc dolárov, čo sa zdá byť pri aktuálnom vývoji nepravdepodobné. Aj investičný riaditeľ spoločnosti Bitwise, Matt Hougan, v pondelok pred novinármi uviedol, že sa nezdá, že by bitcoin do konca roka dosiahol 100-tisíc USD. „Myslím si, že 100 000 USD by mohlo byť cieľom v roku 2022, ale tento rok si tým nie som taký istý,“ uviedol Hougan.

Ako uvádza portál Cointelegraph, nedávny náhly pád ceny vymazal niektoré dôležité supportné úrovne, vrátane ocenenia bitcoinových aktív v hodnote 1 bilión USD, čo bol obľúbený míľnik pre býčích investorov.

Cesta k úrovni 100-tisíc USD pravdepodobne nebude jednoduchá. Podarí sa najväčšej kryptomene dosiahnuť túto métu? A ak áno, v akom čase?

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre