Ekonóm El-Erian hovorí, kedy by mohla nastať vhodná doba pre ďalší nákup bitcoinu

bitcoin
bitcoin

Americký ekonóm a obchodník Mohamed El-Erian hovorí, že v roku 2018 nakúpil bitcoin, ktorý sa po predošlej rally prepadol až k úrovni 3000 dolárov.

„Cítil som doslova povinnosť to nakúpiť – a naozaj som to urobil,“ povedal El-Erian v rozhovore s Danom Murphym zo CNBC.

Svoju pozíciu následne udržal až do konca roka 2020, kedy bitcoin dosiahol úroveň 19 000 USD. Ako dnes už vieme, táto rally pokračovala a o niekoľko mesiacov sa BTC vyšplhal až k úrovni 60-tisíc dolárov. Ako dnes tento hlavný ekonóm z Allianz priznáva, dobu predaja neodhadol.

V rozhovore však naznačil, kedy by pre neho mohol byť bitcoin opäť zaujímavý na nákup. Podľa neho je možné bitcoinových investorov rozdeliť do troch skupín: fundamentalisti, ktorí cielia dlhodobo, profesionálni investori, ktorí chcú diverzifikovať svoje portfólia a špekulanti, ktorí s bitcoinom denne obchodujú.

Ekonóm dodáva, že pri opätovnom nákupe BTC sa bude cítiť pohodlne až vtedy, keď budú niektorí špekulanti „otrasení“.

El-Erian si nemyslí, žeby sa niekedy z bitcoinu stala globálna mena, ktorá by konkurovala americkému doláru. „Myslím si, že to vždy bude existovať v nejakom ekosystéme, ale nebude to globálna mena,“ hovorí ekonóm. „Nenahradí to dolár.”

Dnes kryptomeny nemajú práve najlepší deň. Počas dnešného obchodovania sa cena bitcoinu dokonca prepadla pod 60-tisíc USD, následne časť strát zmazala a teraz sa obchoduje za 60 700 USD.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre