Bitcoin nad 5000 USD. Príde čoskoro pokles?

bitcoin

Pokiaľ sledujete trh kryptomien, iste vám neušlo, že bitcoin pokoril úroveň 5000 dolárov. Aktuálne sa jeden BTC obchoduje za 5150 USD, čo je najvyššia úroveň od októbra minulého roka. Spoločne s bitcoinom posilnili aj ostatné kryptomeny ako litecoin či ripple.

Pred prílišným optimizmom varuje Leonid Bershidsky z Bloombergu:

„Nech už je vysvetlenie súčasného pohybu akékoľvek, nie je dôvod byť voči kryptomenám optimistický. Ak pôjdeme na weby, ktoré sa nimi zaoberajú, alebo čítame názory ich popredných zástancov na Twitteri, je zrejmé, že tento svet v predošlých dňoch zachvátila eufória. Michael Arrington, ktorý spravuje investičný fond s virtuálnymi menami napísal, že nikdy nebol väčším optimistom ako teraz,“ píše Bershidsky.

Podľa neho mohlo rast vyvolať niekoľko faktorov, a to už len preto, že objem obchodov na bitcoine zostáva pomerne malý. Rally tak mohlo spustiť len niekoľko investorov, ktorí zareagovali na niektorú z pozitívnych správ v prospech kryptomien.

Z pohľadu fundamentov sa  objavila správa, že ľudia a firmy v Rusku nakúpili 1,8 milióna BTC. S touto informáciou prišiel ruský ekonóm Vladimir Ginko, podľa ktorého sa tým jednotlivci snažia obísť americké sankcie. Keďže sankcie by Rusom znemožnili uskutočňovať medzinárodné transakcie, čo by malo vážne dôsledky aj na podnikanie, riešením by mohol byť nákup BTC.

A čo nám hovorí technická analýza? Keď sa pozrieme na graf, vidíme, že cena sa blíži k dôležitej rezistentnej zóne na úrovni 5800 dolárov. Na dennom grafe bol smerom nahor prelomený symetrický trojuholník a cena teraz testuje fibonacciho retracement 68,1%. Taktiež oscilátor indikuje prekúpenosť.

Poradí si cena bitcoinu s dôležitou rezistenciou, alebo uvidíme návrat na nižšie hodnoty?

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre