Akcie Apple môžu v roku 2019 klesnúť o 25%, myslí si analytik

Podľa jedného z analytikov by sa akcie americkej spoločnosti Apple mohli v budúcom roku stať veľkým sklamaním, keďže technologický sektor čelí „najsilnejšiemu vetru“ za posledných 10 rokov.

“Už sme akcie Apple predtým videli na oveľa nižších hodnotách, než na akých sú dnes,“ uviedol pre portál CNBC Pelham Smithers, výkonný riaditeľ londýnskej burzy cenných papierov a obchodnej spoločnosti Pelham Smithers Associates.

Ako dodáva, vzhľadom na súdny proces s firmou Qualcomm a stagnujúce predaje smartfónov, by sme tieto historické minimá mohli opäť okúsiť. To by znamenalo pokles o ďalších 25%, hovorí Smithers.

Podľa neho by takýto pokles priniesol vzácnu príležitosť na nákup, čo môže nastať v závere roka 2019, prípadne až v roku 2020. Zmenu k lepšiemu vývoju by mohol priniesť nástup sietí 5G, vzhľadom k čomu by sa zvýšil dopyt po nových zariadeniach.

Treba však dodať, že medzi analytikmi prevažuje nákupná nálada – podľa agentúry Reuters je pri akciách Apple 13 ratingov na „Strong Buy“ a 10 na „Buy“, avšak ani jeden na Sell.

Ich priemerná cieľová cena predstavuje 215 dolárov za akciu. Akcie Apple sa aktuálne obchodujú za 155 dolárov a podľa Smithersa by sme sa mohli pozrieť na 117,75 USD, čo je najnižšia hodnota od začiatku roka 2017.

Graf: Vývoj akcií Apple

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre