5 udalostí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Európska komisia dnes oznámila, že v rokovaniach s predstaviteľmi britskej vlády o podmienkach brexitu došlo k dostatočnému posunu a mala by sa začať druhá fáza vyjednávania. Ukončila sa tak patová situácia ohľadom štatútu írskych štátnych hraníc.

2. Bitcoin je ako na hojdačke. Hodnota tejto kryptomeny počas dnešného obchodovania klesla o takmer tretinu po tom, čo počas predošlých 48 hodín posilnila o viac ako 40%.

3. Ekonomika USA v novembri vytvorila 228 000 pracovných miest. Trh počítal s prírastkom 200 000 miest. Priemerná hodinová mzda medziročne vzrástla o 2,5%, očakával sa nárast o 2,7%.

4. Európska únia a Japonsko sa dohodli na vytvorení spoločnej zóny voľného obchodu. Dohoda, ktorá by do platnosti mala vstúpiť na jar 2019, ruší clá a ďalšie obchodné prekážky. Cieľom je zabezpečiť ekonomický rast, nové pracovné miesta a posilniť spoluprácu medzi EÚ a Japonskom.

5. Čínsky vývoz v novembri medziročne vzrástol o 12,3% na 217,4 miliardy dolárov, čím dosiahol najrýchlejší rast za posledných 8 mesiacov.  Dovoz dosiahol nárast o 17,7 percenta na 177,2 miliardy USD.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre