Výpredaje kryptomien pokračujú. Bitcoin skĺzol na 1900 USD

Po masívnom náraste ceny prišla očakávaná korekcia. A nie hocijaká, rovno v desiatkach percent. Kým niektorí obchodníci hovoria o spľasnutí bubliny, iní poukazujú na dočasný pokles, ktorý je vraj vhodnou príležitosťou pre nastúpenie do uptrendu.

Prvýkrát po niekoľkých týždňoch ale cena bitcoinu poklesla pod 2000 USD a aktuálne sa drží na 1919 dolárov. Začiatkom júna pritom kryptomena atakovala hodnotu 3-tisíc USD.

Poklesu sa nevyhla ani cena hlavného konkurenta bitcoinu, ktorým je Ethereum. Kým v júni sa cena etheru dostala až na 380 dolárov, aktuálne jeden ether stojí 170 USD, čo je pokles o viac ako 50%. Výpredaj neobišiel ani ostatné kryptografické meny, či už je to Litecoin, Ripple alebo Dash.

Analytici uvádzajú, že po predošlej vlne rastu pristúpili investori k výberu ziskov. Ďalším faktorom, ktorý odštartoval výpredaje, je nedávny flash crash pri mene Ethereum, ktorá v priebehu niekoľkých sekúnd oslabila z 300 USD na “pár centov”. Mnohým obchodníkom tento prepad spôsobil obrovské straty a zároveň sa potvrdila vysoká volatilnosť a rizikovosť virtuálnych mien.

Graf: Vývoj ceny bitcoinu

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre