Bitcoin pri sile. Stojí už viac ako 1700 USD

Populárna virtuálna mena bitcoin dnes prvýkrát dosiahla úroveň 1700 dolárov, keď sa jej podarilo posilniť na rekordné maximum 1733 USD. Aktuálne sa táto kryptografická mena obchoduje na úrovni 1700,61 dolárov.

Ako sme už písali nedávno, cenu nahor ženie najmä zvýšený objem obchodov z Japonska, ktorý na celosvetovom objeme obchodov s bitcoinmi dosahuje už 41,8% podiel. Ako píše cointelegraph.com, čoraz väčšiu úlohu zohráva aj juhokórejský trh, ktorý teraz tvorí približne 8% z globálneho bitcoin trhu.

Pripomeňme, že hlavným znakom tejto meny je decentralizácia, čo znamená, že nie je pod kontrolou žiadnej centrálnej banky. Mena je navrhnutá tak, aby ju nemohol nikto ovplyvňovať či falšovať. V posledných mesiacoch sa ale bitcoin v Číne dostáva pod kontrolu, za čo môžu obavy, že ju používajú ľudia, ktorí sa chcú vyhnúť kontrole kapitálu.

V porovnaní s oficiálnymi menami je kurz bitcoinu veľmi rozkolísaný a ľahko podlieha špekuláciami. Na rozdiel od eura či britskej libry nemá žiadnu reálnu oporu v podobe ekonomiky, na ktorej výkon by bol naviazaný.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre