Bitcoin na rekordnom maxime. Pokoril 1400 USD

Známa virtuálna mena bitcoin pokorila dôležitý míľnik 1400 USD a dosiahla tak historicky najvyššiu úroveň. V ranných hodinách sa táto kryptografická mena obchodovala za 1442 USD.

Ako uvádza analytik zo serveru CoinDesk, výrazný nárast hodnoty z posledný dní je možné pripísať zvýšeniu objemu obchodov, najmä zo strany Japonska (konkrétne burza bitFlyer).

Po tom, ako japonská vláda legalizovala túto digitálnu menu a zároveň eliminovala zdanenie bitcoinových obchodov, sa výrazne zvýšil dopyt po tejto mene. Niektoré z najväčších japonských finančných spoločností vrátane SBI Group začali podporovať a financovať rôzne bitcoin projekty.

Hlavným znakom bitcoinu je decentralizácia, čo znamená, že nie je pod kontrolou žiadnej centrálnej banky. Mena je navrhnutá tak, aby ju nemohol nikto ovplyvňovať či falšovať. V posledných mesiacoch sa ale bitcoin v Číne dostáva pod kontrolu, za čo môžu obavy, že ju používajú ľudia, ktorí sa chcú vyhnúť kontrole kapitálu.

V porovnaní s oficiálnymi menami je kurz bitcoinu veľmi rozkolísaný a ľahko podlieha špekuláciami. Na rozdiel od eura či britskej libry nemá žiadnu reálnu oporu v podobe ekonomiky, na ktorej výkon by bol naviazaný.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre