Akcie Apple dosiahli rekordnú hodnotu

Akcie svetoznámej spoločnosti Apple sa behom včerajška vyšplhali na rekordnú hodnotu 133,29 dolárov, čím prekonali maximum z februára 2016. Príčinou boli dobré výsledky spoločnosti na konci minulého roka a taktiež očakávania, že trend bude i v budúcnosti naďalej pokračovať, a to vďaka predstaveniu nových iPhonov.

Toho istého názoru, že akcie budú rásť aj naďalej, sú analytici oslovení agentúrou Bloomberg. Tí v nasledujúcich 12 mesiacoch očakávajú, že akcie tejto spoločnosti sa vyšplhajú až na úroveň 142 dolárov.

Najvyššiu vnútrodennú úroveň, čo predstavovalo hodnotu 134,54 dolárov, mali akcie spoločnosti Apple v máji 2015.

Ako uvádza Business Insider, analytik Steven Milunovich zo spoločnosti UBS vyhlásil, že spoločnosť Apple aj napriek súčasnej hodnote je stále podhodnotená. Hlavným dôvodom sú vraj veľmi silné služby, ktoré z pohľadu príjmov Applu už pomaly prekonávajú všetky ostatné produkty okrem iPhonov. Príjem zo služieb navyše rastie veľmi rýchlo – medziročne o neuveriteľných 18%, čo uvádzajú dáta z posledného štvrťroku.

V septembri minulého roka táto spoločnosť uviedla na trh novinku iPhone 7 a iPhone 7 Plus, čo viedlo k rekordným predajom v poslednom kvartáli roka 2016. Spoločnosť predala najviac kusov v celej histórií (78,3 miliónov kusov).

Začiatkom roka si spoločnosť Apple posilnila pozíciu aj ako najhodnotnejšia firma sveta, vďaka úspechom na burze. Trhová cena aktuálne dosahuje takmer 700 miliárd dolárov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre