Dolár na 11-týždňovom minime, Fed vo vyčkávacom režime

Dolárový index, ktorý meria silu amerického dolára voči košu hlavných mien, počas dnešného obchodovania oslabuje o 0,34% na 99,35 bodu, čo je najnižšia úroveň od novembra minulého roka.

Za najnovšími stratami amerického dolára stojí Federálny rezervný systém, ktorý včera sklamal „jastrabov“ a naznačil, že marcové zvyšovanie sadzieb je nepravdepodobné.

Centrálna banka USA na svojom poslednom zasadnutí ponechala sadzby na nezmenenej úrovni (v pásme 0,5 – 0,75%) a aj keď v komentári poukázala na solídny vývoj hospodárstva ako aj trh práce, naďalej upozorňuje na zvýšenú neistotu ohľadom politiky nového prezidenta Donalda Trumpa. Fed tak zvolil vyčkávací režim a uviedol, že si chce počkať na ďalšie ekonomické dáta či kroky nového prezidenta. Investorom je tak jasné, že marcové zvyšovanie sadzieb nie je v hre, na čo americký dolár zareagoval oslabením.

Graf: Vývoj menového páru EUR/USD

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre