Dolár oslabuje. Má strach z výsledku volieb

Americký dolár dnes voči ostatným menovým náprotivkom zaostáva, za čo môžu obavy, že v amerických prezidentských voľbách, ktoré sa uskutočnia už 8. novembra, uspeje kandidát Donald Trump. Euro voči americkej mene získava 0,30%, USD/JPY oslabuje o 0,73% a GBP/USD si pridáva 0,45%.

Uznávaný predvolebný prieskum ABC News/Washington Post ukázal, že Trump sa prvýkrát od mája tohto roka dostal do vedenia o 1%, za čo podľa pozorovateľov môže Clintonovej škandál s e-mailami. Stránky WikiLeaks nedávno publikovali dôverné e-maily, z ktorých vyplýva, že kandidátka Hillary Clintonová mohla dopredu vedieť znenie niektorých otázok položených v televíznych debatách.

Ako komentujú obchodníci, výrazná podpora Donalda Trumpa tak blízko termínu volieb vyvolala na trhoch otrasy. Podpora pre Donalda Trumpa stiahla nadol aj mexické peso, keďže Trump sa už viackrát vyjadril, že by chcel obmedziť obchod s Mexikom.

Pripomeňme, že dnes 19:00 (SEČ) sa v USA uskutoční rozhodnutie o úrokovej sadzbe. Aj keď je vzhľadom na neistotu pred výsledkami volieb nepravdepodobné, že Fed pôjde so sadzbami nahor, môže trhom poskytnúť nové signály o načasovaní ďalšieho zvyšovania sadzieb.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre