Icahn odhalil novú veľkú pozíciu

Známy investor Carl Icahn odhalil „veľkú pozíciu“ vo farmaceutickej spoločnosti Allergan, ktorá je svetovým producentom prípravkov ako Botox či Juvéderm. Icahn tak učinil dva mesiace po tom, ako americká vláda zablokovala fúziu Allerganu s americkým obrom Pfizer. V premarkete cena akcií Allergan spočiatku vzrástla o 3%, na začiatku obchodovania to bol nárast o 1,25%.

„Vítame všetkých investorov, ktorí uznávajú hodnotu nášho podnikania“, komentoval Icahnovu investíciu hovorca spoločnosti Allergan. Icahn vyjadril svoju podporu súčasnému riaditeľovi Brentovi Saudersovi. „Máme plnú dôveru v schopnosť Brenta Saudersa zvýšiť hodnotu pre všetkých akcionárov spoločnosti Allergan“, uvádza sa na stránkach známeho veľkoinvestora.

Akcie Allerganu tento rok stratili viac ako 23% po tom, čo sa nepodarilo dotiahnuť fúziu s americkým Pfizerom. Obchod za 160 miliárd dolárov zablokovala Obamova administratíva po tom, ako vláda sprísnila pravidlá proti tzv. inverzným transakciám, v rámci ktorých sa sídlo novovzniknutej firmy presúva do zahraničia a znižuje sa daňová záťaž. Fúziou, ktorá bola dohodnutá ešte v novembri minulého roka, mal vzniknúť najväčší výrobca liekov na svete.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre