Platobná spoločnosť Square vstúpila na burzu. Akcie +40%

Platobná spoločnosť Square (SQ) dnes vstúpila na burzu, no aj napriek masívnemu nárastu akcií, sa Wall Street na túto spoločnosť prizerá s veľkou opatrnosťou.

Počas prvého dňa na newyorskej burze jej akcie získavajú až 42%. Šéf Twitteru Jack Dorsey (na snímke), ktorý je spoluzakladateľom tejto spoločnosti a drží viac ako 71 miliónov akcií Square, za dnešný deň zarobil 305 miliónov dolárov.

Emisná cena predstavovala 9 dolárov, aj napriek tomu, že orientačný rozsah bol stanovený na úrovni 11 až 13 dolárov za akciu. V čase publikovania tohto príspevku sa akcie SQ obchodujú na úrovni 12,80 USD, čo je nárast o 42,22%.

Nižší emisný kurz odráža viacero obáv investorov. Wall Street znepokojujú zabehnutí platobní konkurenti ako PayPal, First Data či potenciálne platobné projekty obrov Apple a Google.

Taktiež je tu Jack Dorsey, ktorý zrejme nebude môcť viesť obe spoločnosti Twitter aj Square naraz. V Twitteri je Dorsey pod rastúcim tlakom, aby druhú najväčšiu sociálnu sieť priviedol k ziskovosti a zatlačil na rast užívateľskej základne. A teraz musí presvedčiť aj investorov Square, že dokáže efektívne riadiť firmu a nadchnúť svojich akcionárov.

xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre