5 vecí, o ktorých dnes ráno potrebujete vedieť

1. Ako informuje denník Wall Street Journal, spoločnosť Dish Network Corp údajne rokuje s firmou T-Mobile USA o spojení, čím by v Spojených štátoch vznikol druhý najväčší poskytovateľ satelitnej TV. Ako sa v správe uvádza, súčasný šéf T-Mobile USA, John Legere by sa stal CEO novej spoločnosti.

2. Grécky premiér Alexis Tsipras včera večer rokoval s najvyššími predstaviteľmi EÚ. Premiér na stretnutí uviedol, že Atény uhradia piatkovú splátku voči MMF vo výške 305 miliónov eur. Tsipras opäť zopakoval, že dohoda s veriteľmi je blízko.

3. Pozrime sa na obchodovanie v Ázii. Čínsky akciový index Shanghai Composite dnes výrazne strácal, k záveru obchodovania ale zmazal straty a tesne pred uzavretím získava 0,31%. Japonský Nikkei 225 vzrástol mierne o 0,07%, austrálsky ASX 200 oslabil o 1,42%.

4. Hospodársky rast Južnej Kórei prekonáva odhady. V prvých troch mesiacoch roka táto ázijská ekonomika rástla tempom 2,5%, čo je viac ako celoročný odhad Bank of Korea na úrovni 2,4%. Medzikvartálne došlo k rastu o 0,8%, čo bolo v súlade s odhadmi.

5. Dnes o 13:00 bude v Británii ohlásené rozhodnutie o úrokových sadzbách. Analytici očakávajú, že sadzby aj naďalej zostanú na nezmenenej úrovni 0,5%. Bol by to už 75. mesiac v rade, čo Bank of England drží sadzbu na tejto úrovni.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre