Zvýšená nervozita a zmiešané dáta. Wall Street v červenom

Neistota na trhu je veľmi vysoká, uviedol podľa gentúry Reuters jeden z obchodníkov. To je hlavný dôvod, prečo sú americké akcie ponorené v červenom. Akciový index Dow Jones Industrial stráca 0,25 %, širší benchmark S&P 500 oslabuje o pol percenta.

Netreba pripomínať, že dnes sa o zvýšenú nervozitu na trhoch postarala Švajčiarska národná banka (SNB), ktorá zrušila doterajší minimálny kurz 1,20 frankov/euro. Tento verdikt spôsobil, že euro ako aj dolár zaznamenal voči franku výrazné straty.

Na pozadí toho všetkého bolo zverejnených niekoľko makroekonomických dát, ktoré poskytli takpovediac zmiešané signály. Kým výrobný sentiment v regióne New York pozitívne prekvapil, o sklamanie sa postarali žiadosti o dávky v nezamestnanosti či priemyselná nálada v regióne Philadelphia.

Býkom nepomohli ani kvartálne správy – bankoví obri Bank of America a Citigroup vykázali pokles zisku, pričom predtým so svojimi číslami sklamala aj JP Morgan. Pod nemalý tlak sa dnes dostali akcie predajcu elektroniky Best Buy, ktoré sa po pesimistických vyhliadkach prepadli o 11 %.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre