Toto je prvých 10 zamestnancov Google. Pozrite sa, kde sú dnes

Od roku 1998, kedy spoločnosť Google vznikla, sa toho v internetovom obrovi veľa zmenilo a prví zamestnanci spoločnosti už pôsobia na iných miestach.

Každopádne, spoluzakladatelia Sergey Brin a Larry Page sú dodnes verní svojmu celoživotnému dielu a posúvajú Google stále vpred. Okrem nich sa v spoločnosti nájde aj niekoľko iných “stálic”, ktoré tu pôsobia od útleho zrodu firmy.

Známemu fóru Quora sa podarilo zostaviť zoznam prvých zamestnancov Google a taktiež zistiť ich súčasné pôsobisko. Prvých desiatich ľudí známej firmy môžete vidieť nižšie.

1. Sergey Brin (spoluzakladateľ Google)
2. Larry Page (spoluzakladateľ Google)
3. Craig Silverstein (Khan Academy)  – Craig bol v Google do roku 2012 a ako tretí zamestnanec firmy pomohol zrodiť svetoznámy vyhľadávač. Dnes Silverstein pôsobí ako vývojár v neziskovej organizácii Khan Academy.
4. Heather Cairns (anjelská investorka) – Cairns bola manažérkou ľudských zdrojov, ktorá do Google najala prvých 200 zamestnancov. Dnes pôsobí ako anjelská investorka, pričom financie poskytuje najmä firmám na čele so ženami.
5. Ray Sidney (dnes je vlastníkom developerskej spoločnosti Big George Ventures)
6. Harry Cheung (anjelský investor) bývalý inžinier Google sa dnes venuje rizikovému kapitálu, pričom ako investor sa prejavil v začínajúcich firmách ako qwik či Badgeville (na úvodnej snímke)
7. Amit Patel (pôsobí vo firme Sunfire)
8. Urs Hölzle (dodnes pôsobí v Google) – stála súčasť spoločnosti dohliada na návrh, inštaláciu ako aj prevádzku serverov, sietí a dátových centier Googlu.
9. Georges Harik (anjelský investor a zakladateľ imo.im) – Harik, ktorý v Google pôsobil do roku 2005, je dnes okrem iného poradcom divízie Google Ventures.
10. Salar Kamangar (dodnes pôsobí v Google)

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre